KUKA OLEN ...

- olen Mervi Aittamäki ja kasvatan kennelnimellä SKORPIKO'S .
Asumme omakotitalossa, idyllisessä maalaiskunnassa Itä-Uusimaalla n. 50km päässä Helsingistä.

MISTÄ KAIKKI ALKOI...

- jo 70-luvulta lähtien olen saanut olla koirien kanssa mukana menossa. Lapsuudenkodissani asusti 2 x Walesinspringerspanieli narttua sekä 1 Englanninspringerspanieli narttu Of Skyway Kennelistä. Nämä kolme ladya opettivat minulle ne tärkeät pelisäännöt koirien kanssa elämiseen.

Äitini kasvatti springereitä Kennel-nimellä Dajana's ja mikään ei voinut olla ihanampaa, kun jo pikkutytöstä sain osallistua pentujen hoitoon sekä nuuskutella vaavien tuoksua.

KOIRATAUSTAANI ...

- 90-luvun lopulla minulle tuli kodinvaihtajana Welsh Corgi Pembroke narttu Azotella. Minni oli todella suber luonteinen koira ns. kaikkien kaveri. Tämä pieni paimenkoirasukuun kuuluva tyttö kotiutui meille erittäin hyvin ja oli kuin olisi asunut meillä aina.

Siirryttäessä 2000-luvulle olin päättänyt hankkia elämääni sen kauan odotetun koiran, Dobermannin. Jo pienestä pitäen olin haaveillut omistavani kyseisen rodun edustajan ja 08.01.2002 se elämäni Timantti syntyi, BH Kriegerhof Iko-Ikarus.

Wetterin kanssa opin monia palveluskoiramaailman asioita, joista ehdottomasti peltojäljen treenaaminen oli niin minulle, kuin koirallekin mieluisinta. Monen monet kerrat meidät tavoittikin rämpimästä milloin mutapellossa taikka sänkipellolla. Eikä tule unohtaa niitä lukemattomia tuntimääriä, joita vietimme SDY:n majalla Hgin Oulunkylässä treenailemassa tokon hienouksia. Antoisaa ja erittäin opettavaista aikaa, josta en päivääkään vaihtaisi pois.

Rotuun totaalisti hurahtaneena, ajatuksissani piilenyt toive omasta dobermanni pentueesta jatkoi kasvamistaan ja niinpä alkoi nartun etsiminen. 25.01.2004 syntyi prinsessani, Kriegerhof Mignone Montara. Valitettavasti, lukemattomien virtsaongelmien vuoksi, jotka lopulta johtivat erittäin ärhäkkään kohtutulehdukseen, jouduin tekemään nopean päätöksen ja leikkauttamaan Taralta kohdun pois koiran ollessa vain 9kk ikäinen.

Nämä ovat niitä asioita, joita kasvattaja ei pysty ennalta ennustamaan ja, jotka musertavat haaveet sekä suunnitelmat kerta heitolla. Tärkeintä minulle kuitenkin oli se, että sain pitää "kohtaloni prisessan" luonani 9-vuotta <3

Leasing-narttu mahdollisuudella vuonna 2009 sain dobermanni pentueeni Skorpiko's Sweet S - timanttipienokaiset. KIITOS tästä mahdollisuudesta Pepille! Tämä pentue jäi ainokaiseksi dobermanni pentueeksi minulle.

Dobermanni-kasvattaminen sekä omistaminen loppui minulta viimeisen dobberini Taran poistuttua. Kuitenkin ikuisesti sydämeni sykkii tälle upealle rodulle. Ei enään ikinä, en sano niin sillä, kukapa tietää vaikka joskus minulla olisi jälleen dobermanni ... ;)

KUN KÄÄPIÖPINSERI SYDÄMMENI VEI ...

2006 kenneliini saapui ensimmäinen b&t Kääpiöpinseri narttu, ADB Kiss - "musta suudelmani". ADB Kiss tuli minulle sijoituskoirana ja teki kasvattajalleen yhden pentueen vuonna 2008. Valitettavasti, jälleen kerran koin suuren pettymyksen ja jouduin jättämään Piipaan pois jalostuskäytöstä. Piipaalla puhkesi pentujen jälkeen ärhäkkä immuniteetti sairaus, joka todettiin perinnölliseksi. Eläinlääkärin kannanotto oli yksiselitteinen; koiraa ei tulisi käyttää jalostukseen ja niin myöskin tapahtui.

2007 luokseni muutti b&t ADB Melodie - "ikikuriton kakarani". Pentupentuseni osoittautui luonteeltaan aivan suberhuippu luonteiseksi ja maailman kilteimmäksi kääpiöpinseriksi.

Ei kaksi ilman kolmatta menee sanonta ja minun kohdalleni tämä iski jälleen kuin salama. ADB Melodie ei tullut nuoruudessaan kiimaan, niin kuin normaalin narttukoiran tulisi tulla. Joko niitä ei tullut ollenkaan taikka, jos tuli eivät olleet selkeät. Sisäinen hälytyskelloni varoitteli minua ja pitäydyinkin astuttamasta koiraa toivoen, että tilanne normalisoituisi kunhan koira hieman varttuisi. Näin ei valitettavasti käynyt ja koiran täytettyä 5-vuotta, jouduin jälleen kerran tekemään surullisen päätöksen; jätin rakkaan "kurittoman kakarani" pois jalostuskäytöstä. Mene ja tiedä, oliko tuo hälytyskellojeni kilkattaminen jonkinlaista "kristallipallotietoa" sillä, pentusellani puhkesi epilepsia 9-vuoden iässä. En ikimaailmassa toivo kenellekkään epileptikko koiraa. Vaikka omallani kohtaukset ovat olleet vähäisiä eivätkä edes pahimmasta päästä, siltikin on erittäin ikävää katsoa koiraa kohtauksen aikana. Harmillista on myöskin nähdä, kuinka näiden epi-linjojen jalostusta jatketaan, joskus jopa tuplasti =(

Olin pohdiskellut "uuden veren" tuontia kääpiöpinsereihin, eikä kotimaisen pennun hankinta enään suuresti innostanut. Niinpä aloin jälleen selaamaan innokkaasti ulkomaalaista tarjontaa. Kotona koirakiintiöni oli sillä hetkellä täynnä ja niinpä tiedustelin mahdollista sijoituskotia etsinnässä olevalle tuontinartulleni. Onni suosi minua ja erittäin pitkäaikainen hyvä ystäväni Pihla dobberiajoilta kiinnostui kääpiöpinseristä. Kriteerinä hänelle oli, että koiran tulisi olla punainen. Hieman jouduin pureksimaan asiaa, sillä olinhan vannoutunut b&t - ihminen. Lopulta myönnyin väriin ja niinpä alkoikin sen oikean punaisen etsiminen oikein toden teolla.

2008 syntyi Ruotsiin, Jean Dark Kenneliin punainen kääpiöpinseri pentue, josta olin hyvissä ajoin tehnyt varauksen punaiseen kääpiöpinserin nattupentuun. Koiran sukutaulu miellytti niin minua kuin Pihlaakin. Yksi tärkeitä kriteereistäni oli koko! Halusin kääpiöpinserin, EN midi-pinseriä ja tämä on kyllä toteutunut tässä ruotsalaisessa paremmin kuin osasin odottaakkaan.

JD Zhampanja on kooltaan n. 26 cm, joka on minulle erittäin ideaali koko. Luonteeltaan tämä pieni tuonti tyttö osoittautui oikeaksi aarteeksi. Suber avoin, iloisen sympaattinen hurmaaja, joka jo häntä hakiessani hurmasi kaikki Arlandan lentokentällä olijat. Mitä enemmän rapsuttelijoita, sen hurmioituneempi tyttö oli - aivan SUBERmahtipakkaus =))

2011 JD Zhampanja täytti sijoitus-sopimuksensa ja synnytti kennelini ensimmäisen kääpiöpinseri pentueen 3u(punainen)+1n(b&t). SYDÄMELLINEN KIITOS Pihlalle, kun annoit tälle pienokaiselle paikan sydämestäsi.

2014 syntyi Romaniaan, Kennel Of Transylvanian Legend Maria Ionitalle miellyttävän sukutaulun omaava pentue, josta olin tehnyt reilu vuosi ennen pentueen syntymistä pentuvarauksen b&t narttupentuun. Ihastuttava pikku-tyttö Eisha saapui vahvistamaan kennelini narttukantaa ja kyllä! Tämä hurmaavan iloisen energinen, kirjaimellisesti pikku-tyttö omaa kauniin tummat silmät, ihailtavat b&t värimerkit, kauniisti kaartuva häntä sekä ideaalin lyhyen kropan omaava neiti vei meiltä kaikilta sydämet samantein.

Eisha on näillä näkymin viimeinen kääpiöpinseri joka minulle jää kotiin. Hän on kääpiöpinsereitteni ilta-tähti.

UUDET TUULET PUHALTAVAT ...

Jo jonkin aikaan on mietinnässäni ollut toisen rodun hankkiminen. Isoa koiraa en toistaiseksi ole ottamassa, joten koiran tulisi olla pienikokoinen, mutta ei kuitenkaan liian pieni. Karvarodusta olen haaveillut jonkin aikaan ja puudeli sivut kolusinkin aikalailla lävitse. Jokin ohjasi minut tutustumaan Kääpiösnautsereihin sekä tutkimaan netin syövereistä kaikkea mahdollista rotuun liittyvää.

Kiinnostuin rodusta ja vaihdoinkin tiuhaan mietintöjäni rodun kasvattajan kanssa. Sain parasta mahdollista opastusta / neuvoa monissa kysymyksissäni.

2017 uusin tulokas on osoittautunut aivan suberluonteiseksi ja soveltunut erinomaisesti jo kotona oleviin karvanenukavereihinsa. Paljon on opittavaa uuden rodun kanssa, turkin hoitoa & trimmaamista, sillä haluan itse alkaa työstämään koirani turkkia. Suunnitelmia on, katsotaan mihin saakka saamme ne saavutettua. Kehiin olisi tarkoitus suunnata mutta milloin, sitten kun sen aika on =) Tulevaisuuden suunnitelmiin & haaveisiini kuuluu myöskin Kääpiösnautseri pentusuunnitelmia ;-)

TAVOITTEENI KASVATUKSESSANI ...

- tavoitteeni on pyrkiä kasvattamaan rotumääritelmän mukaisia mahdollisimman terveitä koiria. Ensisijaisen tärkeäksi katson terveyttä sekä luonnetta, kun alan suunnittelemaan yhdistelmää ja näistä ei tulisi tinkiä. Jalostukseen käyttämäni koirat ovat PEVISA-terveystarkastettuja, mahdollisesti myöskin luonnetestattuja.

Jalostukseen pyrin käyttämään rotumääritelmän mukaisia koiria. Kääkissä minun silmissäni rodun ihannekoko on hieman kadonnut "kauneuden" myötä, sillä mielestäni kääpiöpinserin tulisi olla kääpiöpinseri, ei midi-pinseri =)

MITÄ KOIRILTANI HALUAN ...

- haluan koirani energisen iloisena sekä avoimena ja näitä ominaisuuksia pyrin tulevissa yhdistelmissäni vaalimaan

- se tunne, kun omat koirani saavat hymyn huulilleni ikävänäkin päivänä, haluan välittyvän myöskin kasvattieni omistajille

- kääpiöpinserin tulee mielestäni olla eloisa sydäntenvalloittaja, joka kuitenkin osaa myöskin rauhoittua.

PENTULAATIKOSSA TAPAHTUU ...

- pennut tulevat kasvamaan normaalin perhe-elämän keskellä, johon kuuluu niin ihmisiä kuin toisia koiria. Täten pennut tottuvat jo pienestä pitäen ns. normaalin elämisen ääniin.

Ei pidä kuitenkaan unohtaa että, niin emä kuin pennutkin tarvitsevat omaa keskinäistä rauhaa ja siksi rauhoitan kodin ensimmäisiksi viikoiksi.

Tämän jälkeen toivotan tervetulleeksi pentukatsojat.

Penturuokinta tulee olemaan laadukasta heti pentujen siiryttyä emänmaidosta toisenlaiseen ruokaan. Ensisijaisesti suosin Royal Canin tuotteita ja näin olen tehnyt jo vuodesta 2002 lähtien.

Pennut tarvitsevat sekä saavat kaiken mahdollisen parhaan voimakkaan elämän alkuun ja yksi tärkeimmistä on laadukas ruokavalio emänmaidon lisäksi.

PENTU MINULTA ...

- pennut luovutan VAIN rakastavaan, vastuuntuntoiseen kotiin, jossa koira on täysivaltainen rakastettu perheenjäsen. Aktiivisuuden sekä harrastamisen katson plussaksi. Kasvattieni & sijoituskoirieni omistajien tukena olen kykyni mukaan niin iloissa kuin suruissakin 24/7.

MIKÄ ON SIJOITUSKOIRA ...

SIJOITUSKOIRA EI OLE ILMAINEN KOIRA!

- se on jalostuskoira ja kasvattajan / sijoittajan omaisuutta kunnes sopimuksessa määritelty jalostusoikeus on käytetty. Sijoituskoiraa on hoidettava huolellisesti kasvattajan / sijoittajan ohjeiden mukaan

- pennusta voidaan Kennelliiton sopimuksen mukaan ottaa n. 50% pennun hinnasta vakuusmaksua, joka palautetaan sopimuksen mukaan pennutuksen jälkeen

- vastaanottaja maksaa koiran normaalihoidon mm. rokotukset, eläinlääkärikulut, vakuutukset, koiraveron ja ruokintakulut
- kasvattaja maksaa jalostukseen liittyvät kulut: mm. astutusmaksut, PEVISA:n
määräämät tutkimukset, ruokinnan odotusaikana ja muut synnytykseen liittyvät kulut
- maksut niistä näyttelyistä, joihin kasvattaja on koiran ilmoittanut.

Jos luovuttaja purkaa sopimuksen aiemmin kuin ehdoissa on määritelty, takuumaksua ei palauteta. Jokaisen sijoituskoiran kohdalla sijoitussopimus räätälöidään yksilöllisesti.

Itse olen sijoittanut ja tulen vastaisuudessakin sijoittamaan myöskin ulkomaantuontejani.

Yleensä tuontikoiran, mikäli se on narttu, sijoitan kahdesta pentueesta.

Pennut luovutetaan aikaisintaan ...

- 7-8 viikon ikäisinä useaan kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä sekä tunnistusmerkittyinä (mikrosiru)

- kauppasopimukset tehdään SKL-FKK:n virallista koiran kauppasopimuskaavaketta käyttäen ja niissä olevia ehtoja noudattaen

- mukaansa pentu saa tuhdin pentupaketin, jossa mukana kirjalliset ruokinta & hoito-ohjeet sekä tietenkin kasvattajan 24/7 tuki

Minulla jokainen kotona asuva koira, vanhemmatkin, elävät kanssani arvoisensa elämän rakastettuina perheenjäsenenä elämänsä loppuun saakka! Tämä on minulta pieni suuri kiitos koirilleni <3


ME KANNATAMME PEVISAA, PIDETÄÄN ROTUMME TERVEENÄ !

Kasvattaja on;

SUOMEN KENNELLIITON JÄSEN (2000-)
SUOMEN KÄÄPIÖSNAUTSERIKERHO RY:n JÄSEN (2018-)
SUKOKA RY:n JÄSEN (2010-)
ALLEKIRJOITTANUT SUOMEN KENNELLIITON KASVATTAJASITOUMUKSEN

Suorittanut hyväksytysti;

KASVATTAJAN PERUSKURSSIN 2003

KASVATTAJANIMI MYÖNNETTY 2004

Osallistunut yhdistystoimintaan;

Hoitanut SDY:n (Suomen Dobermannyhdistyksen) Oulunkylän majanvarausta

v. 2005 - 2009

Dobermanneja vuodesta 2002

SWEET S - PENTUE

Toimi Suomen Kääpiöpinserit ry:n tarvikemyyjänä

v. 2010 - 2011

Oli Suomen Kääpiöpinserit Ry:n jäsen (2006-2018)

Kääpiöpinsereitä vuodesta 2006

MIN A - PENTUE 2016

MIN K - PENTUE 2011