KÄÄPIÖSNAUTSERI SKORPIKO'S W-PENTUEEN PENTUBLOGI

28.09.2020

Ensimmäinen pienokainen avasi simmunsa 27.9. Sen näkeminen meni välittömästi kasvattajan tunteisiin! Voi pikkuruiset simmuset <3

Ensimmäiset simmut aukesivat, Lime tyttö 27.09.2020

26.09.2020

Aika hurahtaa näitä pienokaisia seuraten vauhdilla. Päivittäminen on jäänyt hieman lyhyeksi, mummuna olo on pitänyt kirjoittajan arjen kiireellisenä. Emä hoivaa pienokaisiaan erittäin mallikkaasti sekä äidillisellä Rakkaudella <3 Olet aarteeni, suber äiti Yakira!

Aamuvenytystä

25.09.2020

Me ollaan viikon vanhoja ja painot nousee huimalla vauhdilla. Mamma ja vaavit voi oikein hyvin.
Olkaapat hyvät, tässä wiikon ikäinen Wiisikko

SKORPIKO'S W-PENTUE, Wiisikko ja ikää 1vko

Wiisikon tyttö (lime) 1vkoa

21.9.2020
W-pentueen syntymäkellonajat, syntymäpaino sekä tänään aamupuntarin lukema <3

1 uros (väritön) klo 07.10 - 144g - tänään paino 197g
2 tyttö (valkoinen klo 08.44 - 245g - tänään paino 368g
3 uros (sininen) klo 09.05 - 220g - tänään paino 362g
4 uros (keltainen) klo 11.02 - 242g - tänään paino 384g
5 tyttö (lime) klo 11.30 - 240g - tänään paino 388g

20.9.2020
painot nousee hienosti. Eilen iltapunnituksen yheydessä pidin jokaista pienen hetken sylissäni ja kuuntelin, kuinka pikkunenut tuhisivat ja haistelivat uutta "hajua". Sanoin kuvaamattoman herkkää ja samalla jotain aivan käsittämättömän mahtavaa. Tuo kuuro ja sokea pentunen aloittaa kaikkeen uuteen tutustumisen hajuaistiaan käyttäen hyödyksi ja sillä löytyy se antoisin nisä niin kuin myöskin mamma ja sisarrukset. Siinä ajatuksia mielessäni pyöritellen aikaa kuluikin tovi jos toinen
reippaasti yli puolenyön pienokaisia katsellen sekä emää rapsutellen.

Läheisyys lämmittää

Päivä mennyt loistavasti vaavilassa. Emä hoivaa hienosti pienokaisiaan eikä kirjoittaneelle ole jäänyt tehtäväkseen kuin välikatsaus + mamman rapsuttelu ja ruokinta sekä ulkoilutus :) Pienin pojistakin nosti heti "aamupuuron" jälkeen painoaan ja jatkanut painon nostoa vähän kerrallaan tasaisen varmasti. Kamera on räpsynyt ja tässäpä muutama otos, olkaapat hyvät :) Kuvaa klikkaamalla, kuva aukeaa isommaksi.

10.9.2020 tehty RTG-varmisti tuolloin että pentuja on varmuudella 4, mahdollisesti 5. Tässä tuo kuva siltä päivältä ja 5 pentuahan sieltä tuli.

SUURI KIITOS Mäntsälän Evidensian ihanalle henkilökunnalle aktiivisesta läsnäolostanne!
Skopiko's W-pentueen Wiisikko RTG:ssä nähtynä

Tässä muuten jo tuolloin hieman jakauma-arvelua joka sekin osui kohdilleen :D 3u + 2n

Nenutellaankos?

19.9.2020
yö meni loistavasti ja itsekin sain nukuttua univelkoja pois (vaikka onhan se toinen korva koko ajan avoinna ja vähän silmäkin) ;) Mamma hoitaa hienosti pienokaisiaan ❤ Itse tyydyin vain seuraamaan sivusta.

Päivitelläänpä nytten niitä painoja. Ensin tämän aamun lukemat ja perässä syntymäpaino
1 uros 155g - syntymäpaino 144g
2 tyttö 299g - syntymäpaino 245g
3 poika 290g - syntymäpaino 220g
4 poika 289g - syntymäpaino 242g
5 tyttö 299g - syntymäpaino 240g

Vaavilakin tuli eilen päivitettyä :)

Tänään sai vauvala vähän uutta ilmettä mutta, siitä jatkoa huomenissa ;) Yhden liki kokoyön valvomisen ja lattialla nukkumisen jälkeen seurasi toinen yö, joka niin ikään meni lattialla nukkuen kera vähäisten torkahdusten, alkaa teksti näytöllä näyttämään yhtenäiseltäpötköltäkirjoittajansilmässä joten, näihin pikkiriikkisiin tossuihinhan on hyvä päättää tämän päivän kuulumiset :)
Vaavilassa on kaikki hyvin

Rakkautta on pikkiriikkiset tassuset

SKORPIKO'S W-PENTUE s. 17.9.2020

18.9.2020
juuri en tänne ole päässyt päivittämään tilannetta, etusivulle sen kiireellä koetin laittaa esille eli, Skorpiko's Weeläiset syntyivät eilen 17.9.2020 3u + 2n. Piinallisen pitkän avautumisvaiheen jälkeen (koko yön) mamma ponnisteli suber taidolla pienokaiset maailmaan. Aikaisempaa pentuetta Yakiralla ei ole ja olen kyllä erittäin ylpeä siitä, miten rva homman hoiti! Hän jätti minulle vain "kiinnioton" sekä pienokaisten punitsemisen. Ensimmäistä pikkuherraa lukuunottamatta, pesue oli painoiltaan tosi tasainen, painovälit 0,220g - 0,245g. Pikku-herra joka syntyi ensin, lähtöpaino oli 0,144g. Ilta ja aamupunnitsemiset kertovat että maitoa heruu ja painot ovat lähteneet jokaisella tasaisesti nousuun.
Tähän haluan laittaa oman kiitokseni niin omistajan kuin kasvattajankin roolissa koiralleni, joka kirjaimellisesti on joka sanan enemmän kuin ansainnut - ole hyvä Aarteeni, tämä on sinulle minulta!


Aarteeni !

Mun on aika hiljaa sua kiittää ja tassut yhteen liittää. Kiitos on sana pieni ja vähäinen, kuitenkin
tahdon lausua sen!
Pennut suloiset mulle soit ja ilon niiden mukana toit. Kyllin en siis kiittää voi, vain antaa oman Rakkauteni mä sulle voin.

Kiitos HilunanHeluna, Rakas Nökönenuni


Mamma asettautui vaavilaan

16.9.2020
aamulämpö 37,7 62vrk. Aamu ulkoilutus antoi tiedon siitä että, mamma ulkoilee tästä edespäin vain kytkettynä ja on siirtynyt vaavilaan Kauhulla jo eilen mietin illaksi luvattua myrskyä, mahdollisia sähkökatkoksia jotka tosiaan olisi pahin mitä voisi synnytyksen tiimellyksessä tapahtua.
Mamman käytös viittaa siihen että pienokaiset alkavat valmistautua poistuloon masusta.

61vrk

15.9.2020
aamulämpö 37,4°, vuorokausia tänään 61. Yö rauhallinen, mamma köllötteli selällään vieressäni koko yön tyytyväisenä. Masuasukit kyllä pitävät jo aikamoista myllerrystä masussa :) Yön pimeyden ja hiljaisuuden edetessä, mietin mielessäni ja toivon, että kaikki menisi synnytyksessä hyvin. Omistajalla alkaa olemaan tunneryöpyt pinnassa ja, on tainut jo silmäkulmakin muutaman kerran kostua kun aarrettani olen rapsutellut ja hänelle jutustellut. Kumpikohan meistä on se tiineenä oleva, koira vaiko omistaja ... :D p.s. viimeyön unessa se olin minä eli, taidan myötäeläytyä tilanteeseen pikkuisen ylireagoiden.

13.9.2020
Eilen saimme vaavihuoneen viimeisteltyä. Nytten jäämme vain odottamaan pikkuisten maailmaan tuloa

Vaavila

10.9.2020
Röntgeni varmisti, kyllä siellä masussa masuasukkeja on ❤
KIITOS Mäntsälän Evidensian suber ihana henkilökunta ❤
Wielä hetken joutuu Skorpiko's Weeläiset olemaan mamman masun hellässä suojassa

56vrk masuasukit

56vrk

10.9.2020
vuorokausia takana tänään 56 ja mamman masuasukit ovat hyvin "rytmillistä" porukkaa. Eilen illalla äidin kanssa katselimme, kuinka "Trio Orkestran" iltasoolot näkyvät jo selkeästi masua katsellessa. Mieliasento onkin tällä hetkellä selälleen köllöttely taikka puol' kylkiasento.

52vrk

8.9.2020
miten aika on mennytkin vauhdilla. Tämän viikon osalta kalenteri näyttää menojen osalta jo punaista ja ensi viikolla onkin jo laskettu aika. Mamma itse voi hyvin ja ottaa elämän vielä hyvinkin rennosti vaikka masuasukit kyllä jo ilmoittelevat itsestään kovastikin, kun kättä masulla pitää

5.9.2020
varmuudella tiedämme masussa olevan ainakin 3 pentua ❤❤❤

Mamman muru

Näiden tarvikkeiden lisäksi varaan synnytykseen vielä steriloidut suonipihdit, sakset, käsidesiä ja talouspaperia sekä vaaka pentujen punnitsemista varten & päiväkirja, johon painokäyrät kirjaan.

alustat on

emän juomakippo on

pentuaitaus on

peitettä & pyyhettä ym pesätarpeita on

1.9.2020
herättiin kauniin aurinkoiseen alkavaan syyskuuhun. Aamusta aloin tekemään listaa, mitä tykötarpeita tarvitaan tulevaan ja, jos jotain puuttuu, on hyvin aikaa se vielä hankkia ennen h-hetkeä. Makuuhuoneeni luovutan emälle ja pennuille kokonaisuudessaan synnytyksen & alkuviikkojen ajaksi. Alkuun kasaan 4-paneelin pentuaitauksen. Aikanaan kun pennut siirtyvät olohuoneeseen, odottaa heitä siellä 8-paneelin pentuaitaus, jossa tilaa tulee olemaan enemmän sekä tykötarpeita leikkimiseen.


31.08.2020
pyöristymistä on nähtävillä eli kyllä siellä jotain on kehittymässä <3 Vielä saa mamma vähän aikaan kasvatella masuaan ja nauttia masupaijailuista. Rakkautta on saanut yllinkyllin ja tulee saamaan, kullannuppuni!

45vrk

45vrk

45vrk

45vrk

37vrk

37vrk

31vrk

23vrk

18.7.2020
ajelin HilunanHelunan kanssa kohti Vantaata sulhoa tapaamaan. Vaikka perjantain aamutapaaminen olikin onnistunut, halusin vielä kertaalleen astutuksen tapahtuvan. Treffit onnistuivat jälleen kuin oppikirjan mukaan ja pari hoiteli homman sujuvasti <3 Kotia ajelin mietteissäni sekä tietysti toivoen että, tapaamiset ihanan hurmaavan sulhon kanssa tuottaisivat tulosta ja pikku naukesterivaavoja olisi saatettu alkuun. Alkoi piinaavaodottaminen, alkaako masu saamaan pyöreyttä ...

17.7.2020
kun HE saivat toisensa, perjantai aamu valkeni kauniin aurinkoisena ja linnut visersivät sointujaan. Ensi kohtaaminen oli kuin suoraan suomalaisesta elokuvasta, tunnelmallinen ja mieleenpainuva. Suuri KIITOS Leenalle (kennel Nouzer's) kun ajoit meidän takia satoja kilometrejä sekä valvoit 26h samoilla silmillä että pari kohtasi toisensa - olet kultainen ihminen <3 Kaunis ja onnistunut aamutapaaminen ja niin kaikkensa antanut sulho kuin Leenakin pääsivät matkaamaan kotiin ansaitulle levolle.


16.7.2020

tuttuun tapaan ajelin koirani kanssa Mäntsälän Evidensiaan, muutaman välipäivän jälkeen. Neiti oli jo hieman itseään tyrkyttänyt ja, jonkin verran sydämessäni mietin, ettei vain olisi "parhaat päivät" meneet ohitse, sillä jo tammikuulle suunnittelemani ja sopimani astuttaminen kun ohitettiin reippaasti. Tuolloin tammikuussa ajeltiin klinikalle seerumin antoon 8pvä ensimmäisen positiivisen pyyhkäisynäytteen jälkeen ja tuolloin harmikseni progesteroni-testi näytti yli 20ng/ml.
Tämä oli reippaasti ylitse toivottujen viitearvojen joten, pää painuksissa ajelin kotiin, myöhästyimme!

Tällä kertaa hoitaja kuitenkin ilmoitti tulokseksi 9.8ng/ml ja kehoitti astuttamaan samana päivänä ekan kerran sekä siitä vielä yhden välipäivän jälkeen uudestaan. Olimme siis juuri oikeilla päivillä liikenteessä! Intona soitin heti uroksen omistajalle ja kerroin kuulumisemme. Puhelimessa sovittiin pariskunnan treffit seuraavalle aamulle ensimmäisen kerran ja itse halusin vielä varmistaa ja sopia treffit vielä lauantaillekin. Näin sovittiin ja jäin koirani kanssa odottamaan aamun valkenemista sekä ihastuttavan sulhon tapaamista.


13.7.2020

koira autoon ja kohti Mäntsälää sillä aikamme oli klo 15.20. Neiti oli koko seeruminottoajan oikein mallikelpoinen potilas ja homma hoitui nopsaan. Jäimme klinikan pihalle odottelemaan vastausta ja varoiksi, jos joudumme mahdollisesti antamaan uuden näytteen jostain syystä. Tovin odottelun jälkeen, tuli hoitaja meille kertomaan tuloksen joka oli 2.0. Olimme siis hyvissä ajoin liikenteessä! Sovittiin uusinta-aika, joka olisi torstaina.


12.7.2020

herättiin uuteen päivään niin kuin aikaisemminkin joka aamu. Tosin, heräämisen jälkeen kiinnittyi huomioni sängyssä lievästi näkyviin tahroihin, joiden alkuperän ajattelin heti olevan peräisin odottamani kääpiösnautserin aikaan saannosta ja kyllä! Pyyhkäisytesti kertoi neidin juoksujen alkaneen. Asaptina laitoin viestiä Mäntsälän Evidensialle meilitse, koska sunnuntaisin eivät ole avoinna ja jäin odottamaan seuraavaan päivään vastausta tarkoituksenani viedä koira progesteroni-testiin, jossa määritellään koiran LH-piikki eli ovulaation ajankohta. Progesteroni nousee hieman ennen LH-piikkiä eli, ovulaatiota. Progesteronin muutoksia verinäytteessä pidetään parhaana menetelmänä selvittää oikea hetki astutukselle ja tätä lähdimme "jahtaamaan".